Raadsvergadering 17 december 2020 "afscheid"

Afscheid raad 2020  (2) banner.JPGzaterdag 19 december 2020 19:38

Een hele bijzondere laatste raadsvergadering van de gemeente Loppersum. Een avond om nooit meer te vergeten!

Helaas zonder familieleden en genodigden, alles was gelukkig wel via een livestream mee te beleven en ook nog terug te zien.

Dit is geen officieel verslag, maar een verhaal van de vergadering zoals ik -Jan van Heerde- hem persoonlijk heb beleefd!

Gestart werd met een video van 3 oud burgemeesters, waarna burgemeester Hans Engels voor elk raadslid een afscheidswoord sprak. Geen willekeurige-, maar op alfabetische volgorde. Dus Aagtje Elderman-Star was als eerste. Ieder raadslid, fractieassistent, wethouder en burgemeester ontving een foto van de eigen woning als afscheidscadeau. Na Aagtje volgde Chris Bultje. De burgemeester sprak hem toe met aan het eind de woorden: “……het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om jou te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau”. Deze zelfde zin werd uitgesproken bij Lies Oldenhof en bij de toespraak die hij tot mij -Jan van Heerde- richtte. Gelukkig had ik ook dit keer weer een stropdas voor en wel een bijzondere, die ik alleen bij speciale gelegenheden draag. Kwam dus mooi uit. Geweldig, ik ben erg blij met de onderscheiding en ook wel een beetje trots. Mijn dankwoord vindt u onderin bij de documenten.

Gisteren heb ik een brief op de bus gedaan naar Paleis Noordeinde om onze Koning te bedanken.

Na deze woorden werd afscheid genomen van de wethouders. Deze werden door Aagtje Elderman-Star toegesproken, evenals de gemeentesecretaris Jurry Bonnema. Hij ontving de erepenning van de Gemeente Loppersum. Een bijzondere penning waarvan slechts enkele exemplaren zijn uitgereikt.

Vervolgens werd afscheid genomen van Mirjam van Bergen, onze griffier. Zij gaat binnenkort aan de slag bij de gemeente Bronckhorst. Ze werd toegesproken door Geert Jan Reinders, voorzitter van de werkgeverscommissie. Mirjam bedankte alle raadsleden voor de prettige en vooral efficiënte manier van werken en bood een ieder een mok aan met daarop toepasselijke steekwoorden. De burgemeester Hans Engels kreeg van Mirjam een speciale beker met hartelijke woorden.
Ook Jenny Slagter, onze loco griffier, werd in het zonnetje gezet. Zij ontving -evenals Mirjam- een pen met inscriptie en uiteraard een bos bloemen.

Op de video hierna verscheen de commissaris van de Koning in Groningen René Paas. Ook hij sprak ons en de burgemeester toe. Tenslotte gaf burgemeester met een klap op de rode knop de opening van het Digitaal Moment Gemeente Loppersum aan.

Na de vergadering werden er coronaproof nog wat plaatjes geschoten en hebben we Ines Slomp(van communicatie) bedankt voor de goede zorgen evenals de crew van licht en geluid.

Thuis werd ik door Ria uiteraard uitgebreid gefeliciteerd en konden we alle cadeaus -waaronder het prachtige boekje "uit de raad"- en het kerstpakket uitpakken. Het werd toch nog laat.

Gelukkig hebben we de video. Die kunt u hier bekijken. Het is zeker de moeite van het bekijken waard!

De foto's zijn ook door mij gemaakt, behalve natuurlijk waar ik zelf op sta. Die zijn gemaakt door mijn dorpsgenoten Jan Pitt (fotograaf) en Arend Laning (raadslid C.D.A.)
De foto's zijn op mijn FB-pagina te zien, maar ook hier op de site aan de rechterzijde, doorlopende voorstelling  ­čśë

De fractie van de ChristenUnie wenst u Gezegende Kerstdagen en een Gezond en Voorspoedig 2021
tot volgend jaar op de website van ChristenUnie Eemsdelta!
Het allerbeste en tot ziens. Jan van Heerde

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Dankwoord.pdf64,8 kBapplication/pdfdownload

« Terug