Raadsvergadering 23 november 2020 in recordtijd?

IMG_0243.JPGdinsdag 24 november 2020 11:16

Gisteravond weer een fysieke coronaproof raadsvergadering in de vergrote raadszaal van de Gemeente Loppersum. Een agenda die vooraf de uitspraak uitlokte: 'allemaal hamerstukken'. En zo gebeurde het ook....

Alle drie de agendapunten gingen zonder commentaar richting besluitvorming. Vervolgens mocht burgemeester Hans Engels er een klap opgeven.
Gebeurde er dan niets?

Jawel, één inspreker, dhr. Oterdoom, u wel bekend vanuit het verleden. Een warm pleitbezorger voor behoud van de vleermuizen en van de cultuur historische waarden van de voormalige Steenfabriek Rusthoven. Deze inspanning tot behoud is niet alleen voor de here Oterdoom, maar ook voor ons allen succesvol afgesloten. Dit keer vroeg hij aandacht voor de Steenfabriek Enzelens in Garrelsweer. Gelukkig zijn de gesprekken met de eigenaar van Enzelens gestart. We spreken de wens uit dat het geen tweede Rusthoven wordt. De wethouder Pier Prins had er alle vertrouwen in dat dit goed afloopt.

Tenslotte in de rondvraag aandacht voor vragen van onze inwoners rond 'de bestuurlijke afspraken versterking Groningen'. Wethouder Bé Schollema refereerde aan zijn verhaal bij de presentatie van dit stuk. Met name communicatie is hierin erg belangrijk, zoals zo vaak goed en zoals zo vaak minder goed is gegaan. Ons werd verzekerd dat iedere inwoner van Loppersum op adresniveau een brief zal ontvangen -misschien vóór 1-1-2021- waarin voor hem/haar duidelijk is wat voor hem/haar de gevolgen zijn en hoe het nu verder gaat.

Na al dit 'vuurwerk', nog vragen over het al of niet verbieden van Carbid in onze gemeente. Burgemeester Engels was hier duidelijk in: dat ligt op dit moment bij de Veiligheidsregio. Afwachten dus.

De vergadering duurde volgens de opnamen 45 minuten en 45 seconden. Volgens mij een record!

IMG_0243.JPG      

IMG_0257.JPG

Verder valt te vermelden dat ik voor het eerst -sinds mijn aantreden- tijdens een raadsvergadering naast CDA-collega Aagtje-Elderman mocht zitten.
Een gedenkwaardig moment!

En namens het college B&W mochten we allen een Amaryllisbol in ontvangst nemen.

IMG_0258.JPG

Deze bijdrage was van Jan van Heerde. De hele raadsvergadering kunt u hier terugluisteren.

« Terug