Raadsleden ChristenUnie presenteren elkaars projecten

IMG_1847 banner.JPGzaterdag 17 oktober 2020 17:04

Kandidaat raadsleden van ChristenUnie Eemsdelta uit nu nog Appingedam, Delfzijl en Loppersum, presenteren de projecten uit de ‘oude’ gemeenten aan elkaar. Zo willen ze meer leren over wat er gebeurt in de nieuwe gemeente Eemsdelta, omdat de nieuwe raad vanaf 1 januari verantwoordelijk voor het hele gebied. Door de beperkingen van corona ging de partij in groepen van drie en vier mensen op pad....

IMG_1803.JPGAfgelopen zaterdag was Delfzijl aan de beurt. Eén groep maakte nader kennis met het werk van de Voedselbank Eemsdelta in Delfzijl.
Een bestuurslid vertelde waar het voedsel weg komt, over de eisen van de opslag, hoe de uitgifte verloopt en waardoor mensen in problemen komen. Hartverwarmend dat zeker 40 vrijwilligers de Voedselbank draaiende houden. Hiervoor een groot compliment van de ChristenUnie’, zo vatte Meindert Joostens het bezoek samen.

IMG_1810.JPGEen tweede groep bezocht de Algemene Maatschappelijke Voorziening De Kajuit in Delfzijl. Een medewerker vertelde dat het doel is om mensen laagdrempelig gelegenheid te geven voor ontmoeting, participatie, ontwikkeling, educatie en preventie. Mensen kunnen elkaar ontmoeten, is er opvang voor licht dementerenden en kunnen mensen er terecht met allerlei vragen op maatschappelijk gebied, zoals bij financiële problemen. Erg belangrijk en nodig’, aldus Ina Schenkel. De Kajuit werkt als een buurt- of dorpshuis en is een samenwerking van: wijkbewoners, gemeente Delfzijl, Stichting Welzijn en Dienstverlening, ASWA, Lentis, NOVO, Werkpro en Sport4Connect.

Harold c.jpgOok was er een bezoek aan een kippenhouder in Holwierde. De ondernemer runt zijn bedrijf volgens het ‘Beter Leven’ principe. Daarbij is er veel meer aandacht voor dierenwelzijn en hebben de dieren meer ruimte en zelfs speelvoorzieningen. Kippen kunnen ook naar buiten naar een overdekte uitloop. ‘De ChristenUnie vindt dierenwelzijn erg belangrijk en daarom is het fijn als ondernemers daarin willen investeren’, aldus Harold Kol.

IMG_1861.JPGAls slot namen de kandidaat raadsleden kennis van de centrum- en dijkontwikkelingen in Delfzijl. ‘Indrukwekkend om te zien wat er allemaal gebeurt. En belangrijk om alles een keer met eigen ogen te hebben gezien’,
vertelde Gert Drenth. De komende weken hoopt de partij Appingedam en Loppersum nader te verkennen.

Meer foto's van onze kennismaking met Delfzijl vindt u in de kantlijn op deze site.
De foto's van "Beter leven kippen" zijn van Harold Kol,
de andere foto's zijn gemaakt door Jan van Heerde.
De tekst is van Meindert Joostens, lijsttrekker ChristenUnie Eemsdelta.

« Terug