Raadsvergadering 24 februari 2019 Werkplein Fivelingo

Fivelingo bannerdinsdag 25 februari 2020 16:27

Wethouder Schollema voegt tijdens de opening van deze raadsvergadering het agendapunt "Taskforce Werkplein Fivelingo" toe als opinieert agendapunt.

De ChristenUnie had vanavond niet het plan om vragen te stellen over dit onderwerp, maar nu de verantwoordelijk wethouder het voorstel heeft gedaan om dit als een opiniëerd agendpunt op te nemen willen we hier toch iets over zeggen.

Er zijn de afgelopen weken een aantal ontwikkelingen geweest bij Werkplein Fivelingo.

Niet alleen de betrokken mensen van Werkplein Fivelingo, maar ook de fractie van de ChristenUnie maakt zich hier ernstig zorgen over.
We willen ze hier toch even benoemen:

  • De situatie bij Biopack die een deel van het pand van Werkplein huurt. Uit de media hebben we begrepen dat dit bedrijf inmiddels surseance van betaling heeft aangevraagd.We zijn benieuwd naar de actuele situatie. Mocht dit bedrijf het financieel niet gaan redden dan heeft dit uiteraard gevolgen voor de werkgelegenheid. Daarnaast heeft dit ook financiële consequenties -met betrekking tot de begroting- tot gevolg. Wat kunt u ons hierover melden?
    Mocht het zo zijn dat we hiermee een broedende kip storen, wilt u dit dan tegen haar zeggen, dat dit niet onze bedoeling is.
  • Werkzoekenden in de Eemsdelta-gemeente voelden zich geschonden in hun privacy door de ‘activeringsgesprekken’ van Werkplein Fivelingo. Een zeer ernstige zaak vinden we. Wat is er gedaan om dit te herstellen en wat is er gedaan of wat gaat er gebeuren om dit in de toekomst te voorkomen?

Deze bijdrage van Jan van Heerde en de reactie van wethouder Bé Schollema is hier terug te luisteren.

« Terug