Nieuwjaarsvisite Gemeente Loppersum 9 januari 2020

IMG_9568.JPGvrijdag 10 januari 2020 15:09

Druk bezochte nieuwjaarsvisite Gemeente Loppersum. Burgemeester Hans Engels sprak zijn laatste Nieuwjaarstoespraak uit voor de gemeente Loppersum. Met een vork als stemvork werd het Grunnens laid ingezet, wat uit volle borst werd meegezongen.....

Hierna volgde de toespraak van LTO-Noord en werden door Birgit Groeneveld appels aangeboden van biologisch landbouwbedrijf Eikemaheert. Bert-Jan Huizing mocht namens de gemeenteraad de Waarderingsprijs uitreiken. De vrijwilligers van Stichting Lopster Aalbeern werd uitgeroepen tot winnaar van de Waarderingsprijs 2019.

De vrijwilligers van Stichting Lopster Aalbeern organiseren ieder jaar in september Achter de Lagestraat in Loppersum. De jury waardeert de enorme inzet van de stichting om een laagdrempelig evenement te organiseren. Zij sprak haar bijzondere waardering uit voor het thema van 2019; BIJzonder in de tuin, waarbij extra stil gestaan werd bij insecten en vooral de bij. Dankzij de vele vrijwilligers is Achter de Lagestraat uitgegroeid tot een evenement waar velen jaarlijks naar uitkijken. Namens de waarderingscommissie overhandigde Bert Jan Huizing een certificaat en een bronzen beeldje aan de vrijwilligers.

Jaap Nauta ontving een Eervolle Vermelding van de waarderingscommissie. Hij is initiatiefnemer van de app Mijn Keuze, die de strijd tegen eenzaamheid moet aangaan in het aardbevingsgebied. Van de inwoners van Loppersum voelt 43 procent zich eenzaam en Jaap wil met het verder ontwikkelen van de app mensen helpen bij het vinden van gezelschap. Ook wil hij op deze manier weer wat positiviteit in het gebied brengen. 'Iemand die zo betrokken is bij de samenleving en zich hiervoor op deze manier wil inzetten, zetten wij vandaag graag in het zonnetje!', aldus de waarderingscommissie.

Na de felicitaties en de bloemen was er gelegenheid voor een hapje en een drankje.

De tekst uitgesproken door burgemeester Hans Engels vindt u in de documenten hieronder.

Foto's vindt u aan de rechterzijde op onze website.

Veel kijk en leesplezier.

Bijdrage en foto's: Jan van Heerde
(één foto is gemaakt door Bé Schollema, waarvoor dank)

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
nieuwjaarstoespraak Hans Engels.pdf89,8 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Archief > 2020

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari