Raadsvergadering 16 december 2019 afscheid Lies en beëdiging Jan Chris

IMG_9391.JPGdinsdag 17 december 2019 15:01

Tijdens deze laatste raadsvergadering van het jaar 2019 hebben we afscheid genomen van raadslid Lies Oldenhof, zij doet een stapje terug en wordt fractieassistent. Haar vervanger Jan Chris Wagenaar neemt haar plaats in. Chris Bultje wordt fractievoorzitter van de PvdA.

Een bijzondere raadsvergadering. We beginnen de vergadering -uiteraard- met de mededeling dat de vader van wethouder Bé Schollema, Meindert Schollema, op 6 december 2019 is overleden. Dhr. M. Schollema was oud burgemeester van Pekela en wethouder van de Gemeente Loppersum in de periode 1990 - 1998. Onder grote publieke belangstelling is hij op vrijdag 13 december 2019 herdacht in de Sporthal in Middelstum en daarna begraven in Toornwerd.
Op voorstel van burgemeester Hans Engels gaan alle aanwezigen in de zaal staan, en ter nagedachtenis aan dhr. Schollema wordt één minuut stilte in acht genomen.

Lies Oldenhof heeft aangegeven dat ze vanwege haar werkzaamheden een stapje terug wil doen als raadslid. Burgemeester spreekt haar toe en overhandigt een boeket bloemen. Lies Oldenhof maakt gebruik van deze gelegenheid om een dankwoord te spreken en blikt ook terug op het overlijden van Meindert Schollema. Hierna volgt de beëdiging en belofte afgelegd door Jan Chris Wagenaar.

De vergadering wordt geschorst om Jan Chris te feliciteren met zijn benoeming als raadslid en om Lies Oldenhof te bedanken voor het raadswerk. Lies wordt fractieassistent en Chris Bultje neemt haar taak als fractievoorzitter van de PvdA over.

Foto's (Jan van Heerde) vindt u in de kantlijn op deze website.

De vergadering is hier terug te luisteren.

Na afloop van de vergadering wordt door raadslid Jan van Heerde een Kerstgroet uitgedeeld in de vorm van een rol pepermunt met de tekst:

THE *KING" IS BORN.
GEZEGENDE KERSTDAGEN!


En deze groet is ook voor u/jou!

« Terug

Archief > 2019

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari