Beëdiging Wim Hartlief in het bijna aardbevingsbestendige Lopster Gemeentehuis

IMG_8755.JPGdinsdag 29 oktober 2019 12:14

Gistermiddag waren we in de gelegenheid om een kijkje te nemen op de bouwplaats van Gemeentehuis Loppersum. Sinds maart van dit jaar wordt er hard gewerkt om het Gemeentehuis vóór de jaarwisseling aardbevingsbestendig op te leveren, zodat bij calamiteiten in de Provincie in ieder geval één locatie is waar veilig de zaken gecoördineerd kunnen worden.

We kregen eerst uitleg boven de grond aan de hand van een presentatie en foto's hoe deze klus wordt aangepakt. Vervolgens via het trapgat naar de ruimte onder het Gemeentehuis. Uiteraard voorzien van passende kleding, inclusief helm. Heel indrukwekkend hoe de bouwers bezig zijn om het complete gebouw als het ware zwevend te maken. Hierdoor blijft er bij een fikse aardbeving een uitslag mogelijk van ongeveer 15 centimeter! Met als resultaat weinig of geen schade.

's-Avonds tijdens de Raadsvergadering een eerste optreden van griffier Sietze van Hemmen en de beëdiging van Wim Hartlief als raadslid voor Loppersum Vooruit. Hij neemt het stokje over van Erwin Swaagman.

Foto's van beide activiteiten vindt u in de zijbalk op deze website.

« Terug

Archief > 2019

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari