Opening haventje Loppersum 21 september 2019 door wethouder Pier Prins

IMG_8385.JPGmaandag 23 september 2019 10:57

Wethouder Pier Prins opende zaterdag aan het einde van de morgen de haven aan de Mosterdmalerij in Loppersum, vlakbij de brug "Brouwerstil". De door de gemeente aangelegde haven is bedoeld voor de recreatieve vaart. De haven heeft ruimte voor circa zes bootjes. Dit zijn geen vaste aanlegplaatsen. Iedereen mag de haven gebruiken.....

Het geheel is mooi ingericht met afmeerpalen, beplanting, trappen en parkeerplaatsen.

Volgens welingelichte bronnen komt er nog een zitje en wordt er iets verderop bij de haven nog een botenhelling aangelegd.
De eerste bootjes hebben inmiddels al in de haven afgemeerd.

De openingshandeling -door wethouder Pier Prins- werd uitgevoerd nadat een bootje met daarin een spelende accordeonist die afmeerde in de haven.
Diverse Lopsters woonden de opening bij. Na de opening volgde een hapje en een drankje. Het hapje was een zoute haring of een vruchtenspies en diverse drankjes stonden klaar.

Deze opening van de haven werd vlak daarop gevolgd door de opening van "Achter de Lagestraat ". Een creatieve markt met muziek, spel, voorlezen en er waren een aantal oldtimers te bewonderen. Een schitterende zonovergoten dag waar veel publiek aanwezig was.

Prima georganiseerd!

Een fotoverslag inclusief video zijn hier te bekijken.

« Terug