Raadsvergadering 5 november 2018 Afscheid plv. griffier Carin Bodewes

IMG_1731.JPGmaandag 12 november 2018 15:16

Wat was het fijn Carin dat jij al zoveel ervaring had opgedaan in de Gemeente Hoogezand en nu in de Gemeente Midden-Groningen. En wat hebben wij daar dankbaar gebruik van gemaakt en dankbaar gebruik van mogen maken.....

Aagtje Elderman-Star:

“Afscheid van Carin Bodewes, plaatsvervangend griffier.
De griffie biedt ondersteuning aan de gemeenteraad. Zij bereidt de vergaderingen voor, overlegt in de driehoek. Echt een functie waar de raad niet zonder kan.  Ja, en dan wordt de griffier Roelof Bosma ziek. Langdurig ziek. En gaat de werkgevercommissie op zoek naar een plaatsvervanger. En wat waren wij verheugd dat dit zo snel is gelukt. En dat Carin Bodewes bereid was plaatsvervangend griffier te worden in de Gemeente Loppersum. Het was een periode vol met hoogtepunten. “De krenten in de pap” zoals jij Carin ze zelf noemde:
- De gemeenteraadsverkiezingen
- Een nieuwe raad
- Verordeningen die tegen het licht werden gehouden
- De burgemeester die zijn vertrek aankondigt
- Het afscheid van Albert Rodenboog (burgemeester)
- Het opstellen van de profielschets
- De zoektocht naar een nieu we burgemeester
- De installatie van Hans Engels (waarnemend burgemeester)
- De voorbereidingen voor de herindeling
- Het neerzetten van de Raadsklankbordgroep (DAL)
- De sollicitatieprocedure voor een nieuwe voorzitter
- De werkgroepen
- …..en nog veel meer

Wat was het fijn Carin dat jij al zoveel ervaring had opgedaan in de Gemeente Hoogezand en nu in de Gemeente Midden-Groningen. En wat hebben wij daar dankbaar gebruik van gemaakt en dankbaar gebruik van mogen maken. Als gemeenteraad, als presidium en ook voor mij persoonlijk. Je was een steun en toeverlaat in het presidium, bij het afscheid van Albert -dat moest worden voorbereid- en bij de installatie van Hans, daarvan hebben we ook samen genoten.

Dank je wel voor je inzet Carin nu Roelof Bosma terugkeert op zijn plek als griffier kunnen we niet anders dan afscheid te nemen van de plaatsvervangend griffier en dat doen we dus vandaag. 
En Roelof Bosma fijn dat je terug bent op je plek. Je bent er vandaag wel niet, maar ik weet dat je meeluistert en wij wensen jou Carin heel veel succes en plezier in je werk als griffier in de Gemeente Midden-Drenthe.”

 

Uit handen van Aagtje ontvangt Carin een boeket bloemen.

 

Dankwoord van Carin Bodewes:

“Dank u wel voorzitter, ook fijn dat ik hier een microfoon voor me heb staan want dat was namelijk tot voor de Verkiezingen niet het geval. En dat is wel één van de acties die ik heb ondernomen dat de griffier ook de microfoon voor mijn neus kreeg. Dank voor de warme en waarderende woorden. Dank voor het in mij gestelde vertrouwen. Ja, die werkzaamheden daar viel ik inderdaad met de neus in de boter. De krenten in de pap zei zojuist al, door mevrouw Elderman naar voren heeft gebracht en ja
deze boeiende en zeer afwisselde werkzaamheden blijft mij eigenlijk ook uw worsteling met het aardbevingsdossier heel erg bij van de periode hier in Loppersum En ik heb daarin een heel ander en veel indringender beeld van gekregen van deze ongrijpbare problematiek dan de problematiek bij mijn vorige werkgever.  En met het Tocht op de Noord lopend door de hele gemeente Loppersum zo  ongeveer, en in ieder geval langs het huis van uiteraard zwaaiende wethouder zie je dat prachtige Hoogeland in het zonnetje. Een gebied dat het waard is om voor te vechten en ook al lijkt dat regelgedoe richting Den Haag super ongrijpbaar en daar ben je dan behoorlijk “vergrelt” over. En veel sterkte daarbij en handhaaf die politieke eensgezindheid zou ik zeggen. En ander belangrijk punt dat me opviel -wat ook wel eens in andere gemeentes anders is, die eensgezindheid van de raad. Los van dit belangrijke dossier over de aardbevingen een beetje kritisch, wat zelfbewuster en zorg dat die raad aan de voorkant een rol kan vervullen en de griffier staat u daarbij graag terzijde. Ik weet zeker dat dat ook voor mijn collega Roelof (Bosma) geldt. Ik ben gestart in de “meertmoand streektoalmoand. Met een fraai veurstel in ’t Grunnings over ’t oproemn van bomn en gronnoaten oet Twaaide Wereldoorlog. In Eelde heb ik me daar in 1994/1995 mee bezig mogen houden in het Drent-ze. Een link met Eelde en die dimensie werd nog wat toegevoegd door de oud-wethouder hier als waarnemend burgemeester mogen begroeten. Bij de politieke avond in Appingedam werd  gestart met het Gunningslaid en tijdens het afscheid van personeel van Albert Rodenboog volgde een polonaise op Mien Toentje van Eede Staal. Groningens en Groningen om trots op te zijn. Een prima werksfeer en een goede politieke cultuur en tot slot ben ik blij dat ik de werkzaamheden weer mag overdragen aan de enige echte griffier van Loppersum aan Roelof. Ik dank het college en de verschillende medewerkers en met name Jurrie, Henk Speulman, Jennie en Evelien voor de plezierige samenwerking. Ik heb mij hier snel thuis gevoeld. Ga uiteraard verder in het griffiersvak want dat smaakte wel naar meer -wat ik hier weer ging doen- en ik wens u allen alle goeds. Dank u wel.

Na afloop vergadering “een borrel en afscheid te nemen van Carin”.

bijdrage van Jan van Heerde.

« Terug

Reacties op 'Raadsvergadering 5 november 2018 Afscheid plv. griffier Carin Bodewes'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2018

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

maart

februari

januari