Raad 11 juni 2018 5G snelinternet

logo-defwoensdag 13 juni 2018 21:45

Burgemeester Albert Rodenboog "Er zijn veel misverstanden over het snel internet. Dit project betreft alleen het buitengebied en niet in de dorpen"....Hoe het precies zit en wat u kunt doen, leest u hier verder.....

IBurgemeester Rodenboog: "In buitengebied zijn we gestart met het uitrollen van snel internet. (5G) Waarom niet in Loppersum. Heeft te maken met de hoofdinfrastructuur. We haken aan op het Friese netwerk. Vandaar dat we in de Marne uitrollen en zo uitkomen in Loppersum. In de communicatie zijn ze nu aan het kijken, waar komt de hoofdinfrastructuur te liggen. Waar daar duidelijkheid over is begin je vervolgens met de aantakking. Te beginnen met de witte vlekken.

Een witte vlek is een aansluiting die minder dan 30mb heeft. Er is wat gedoe, ik ben géén witte vlek. Maar, als ik een speedtest doe kom ik onder de 30 mb uit, en toch geen witte vlek. Er is wat gedoe over. Heeft ook te maken met het feit dat op het moment dat een provider KPN, ZIGGO T-MOBILE of TELFORT, binnen drie jaar te zorgen dat ze boven de 30 mb zitten, dan blijft dat gewoon een grijze en geen witte vlek.

Maar omdat daar onduidelijkheid over is hebben we daarvoor een website in ontwikkeling, nee die is er al, en die website heet: www.bennietgrijs.nl En als je naar deze website gaat, dan kun je een speedtest doen en kun je kijken of je onder die 30 mb zit, dan kun je je melden en dan gaan we gewoon in gevecht en gaan we kijken of we die mee kunnen nemen als zijnde een witte vlek. Er is dus wat gedoe. Op de manier proberen we toch meer van die grijze vlekken witte vlekken te maken.

Dan speelt er op de vraag waarom is er zo’n gedoe over. Dat heeft te maken met overheidsmiddelen. Brussel kijkt scherp toe over het feit of er overheidsmiddelen gaan naar dit soort activiteiten, want dat mag niet, want dan zou je aan marktverstoring kunnen doen.

Waar ook heel veel onduidelijkheid over is, ja maar ik woon in een dorp, en heb een aansluiting KPN en die is lager dan 30mb, ben ik dan grijs, ben ik dan wit. En wij komen hier niet in die dorpen. In dit traject doen we het buitengebied. Dus er is iets geks aan de gang op dit gebeuren. Er zijn ook heel veel misverstanden over. Dus op het moment dat u in een dorp woont en u hebt een aansluiting van KPN en u hebt geen 30 mb, ja dan kunt u hoog springen of laag springen maar dan moet u tegen KPN zeggen ik wil een hogere snelheid. Maar dat doen die jongens niet! Ja of het hele dorp moet al piepen, zodat er iets aan te verdienen is, maar als er niets aan te verdienen is dan gebeurt daar weinig.

Maar in datzelfde dorp ligt ook Ziggo. En Ziggo levert zo 100 mb. Maar dan moet je over naar een andere provider. Dus u hebt in die dorpen de keuze tussen twee providers. De mensen in het buitengebied niet. Die hebben een ouderwetse KPN-aansluiting en die levert ongeveer 2 tot 3 mb. Die hebben een probleem. En dat probleem proberen we nu op te lossen met dit traject. Maar de misverstanden in de dorpen, dan moet u zelf de keuze maken van nou als KPN dat niet levert, dan moet ik misschien naar een andere provider en dan moet je de hele boel ook omzetten, maar die mogelijkheden zijn er wel."

Bijdrage Jan van Heerde.
Dit heldere verhaal van dhr. Rodenboog is hier terug te luisteren vanaf ongeveer 2.06.00.

« Terug

Reacties op 'Raad 11 juni 2018 5G snelinternet'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2018

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

maart

februari

januari