Raad 18-12-2017 Leges Gehandicaptenparkeerkaart 2018

Europese-gehandicaptenparkeerkaartwoensdag 20 december 2017 10:07

De fractie van de ChristenUnie wil -namens een aantal inwoners in onze gemeente- wethouder Slager en het college bedanken voor het feit dat er -op ons verzoek- nu een voorstel ligt om de leges voor het verkrijgen van een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) met zo’n € 100,00 te verlagen......

Voorzitter, de fractie van de ChristenUnie wil -namens een aantal inwoners in onze gemeente- wethouder Slager en het college bedanken voor het feit dat er -op ons verzoek- nu een voorstel ligt om de leges voor het verkrijgen van een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) met zo’n € 100,00 te verlagen.

  1. Over deze 1e wijziging op de tarieventabel hebben we nog wel twee vragen:
    Blijft artikel 1.19.3 gehandhaafd? Dit zou namelijk betekenen dat de legeskosten voor een GPK met of zonder medisch onderzoek hetzelfde zijn. Indien dit het geval is, dan verzoeken wij u de leges voor een GPK zonder medisch onderzoek te verlagen naar € 39,00 (leges Appingedam).  Wethouder Slager: dit artikel blijft zo staan, met de mogelijkheid om dit in de toekomst toch weer gebruiken.
  2. Wat gaat u onze gehandicapte inwoner vertellen die onlangs een GPK heeft aangevraagd, en die eigenlijk € 100,00 teveel aan leges heeft betaald. En hoe gaat u dit communiceren c.q. compenseren? Wethouder Slager: er wordt niet gecompenseerd. U kunt het vergelijken met een artikel wat u in de winkel koopt en na een week voor een lagere prijs wordt aangeboden......

We hebben ook gevraagd om de gemeentelijke website -volgens de voorwaarden omtrent GPK- aan te passen. Dit is inmiddels voor een deel gebeurd. Het verzoek van de fractie ChristenUnie is om een tekstuele aanpassing te doen die we reeds met u hebben gedeeld.

Daarnaast verzoeken wij u om op de gemeentelijke website te vermelden: “wat kost het?” Met daaronder uiteraard de leges. Wethouder Slager: inderdaad staat er een storende fout op de website, die gaan we herstellen. Verder kan de website wat duidelijker. Ook "Wat kost het" zal worden vermeld.

Deze bijdrage van Jan van Heerde is hier terug te luisteren. De raadsvergadering kiezen en daarna voor het betreffende agendapunt (11)

« Terug

Reacties op 'Raad 18-12-2017 Leges Gehandicaptenparkeerkaart 2018'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.