Raad 30 oktober 2017 Rondvraag Provinciale Vrijwilligersprijs

prov.vrijw.zaterdag 04 november 2017 18:21

De finalisten voor de Provinciale Vrijwilligersprijs 2017 zijn bekend.
Binnen de vier categorieën jeugd, zorg, leefbaarheid en sport heeft de jury twee organisaties genomineerd. In de categorie Jeugd 2 (twee) organisatie uit onze gemeente. Heel bijzonder..............

Op de website van de provincie Groningen hebben we het volgende gelezen:

Ook dit jaar waardeert de provincie het vrijwilligerswerk met vier prijzen van
elk 3.000 euro. Deze prijzen zijn te winnen in de categorieën 'zorg', 'leefbaarheid', 'jeugd' en 'sport'.

De Provinciale Vrijwilligersprijs is bedoeld voor organisaties die op een buitengewone, aansprekende en succesvolle manier met vrijwilligers werken. Daarmee wil de provincie het vrijwilligerswerk ondersteunen en laten zien dat iedereen die vrijwilligerswerk doet, een belangrijke bijdrage levert aan onze samenleving. Dit jaar reikt de provincie de prijs voor de zeventiende keer uit.

In onze provincie zijn heel veel groepen vrijwilligers actief. In de zorgsector en bij sportverenigingen bijvoorbeeld, maar ook in de dorpen en wijken spelen vrijwilligers een belangrijke rol bij het verbeteren van de leefbaarheid. Omdat de provincie vrijwilligerswerk voor en door jongeren in het bijzonder waardeert, wil zij ook hun inzet belonen.

De finalisten voor de Provinciale Vrijwilligerprijs 2017 zijn bekend.
Binnen de vier categorieën jeugd, zorg, leefbaarheid en sport heeft de jury twee organisaties genomineerd. In de categorie Jeugd twee organisatie uit onze gemeente. Heel bijzonder. Het zijn:

Jeugdsoos Flits, Loppersum
Jeugdsoos Flits is een jeugdsoos die al meer dan 25 jaar de jongeren een plek biedt waar ze zich veilig kunnen vermaken. Hierdoor kunnen de jongeren uit de hele omgeving deelnemen aan activiteiten, die anders niet of nauwelijks in hun woonomgeving te vinden zijn. Zo’n 25 vrijwilligers organiseren maandelijks leuke activiteiten voor jeugd van de basis- en middelbare school binnen en buiten de gemeente Loppersum. Er is regelmatig een bruincafé, of er worden kinderdisco's, thema-avonden, knutselmiddagen en sporttoernooien georganiseerd. De vrijwilligers, die aan de activiteitencommissie en het bestuur deelnemen, zijn allemaal jonger dan 25 jaar.  

Keetpop, Leermens
Keetpop is een kleinschalig muziek- en kunstfestival dat per ongeluk is ontstaan. Een groep vrienden, die samenkwam in een keet, kwam op het idee om het talent van het platteland een podium te bieden. Dezelfde vriendengroep, gesteund door vele vrijwilligers, organiseert het festival nu al jaren. Inmiddels is het festival zeven keer georganiseerd en wordt het door meer dan 1000 mensen bezocht.
Door 50 vrijwilligers die samenwerken met het dorp worden de organisatie en aankleding van het festival gedaan. Daardoor blijven de kosten voor de bezoekers laag en is de sfeer optimaal.

Geweldig, de inzet van al die vrijwilligers. Niet alleen bij de genomineerden, maar ook de inzet van al die vrijwilligers in heel de Gemeente Loppersum is geweldig!

Op 11 december worden de prijzen uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het provinciehuis.

Bijdrage van Jan van Heerde

reactie van de wethouder.

« Terug

Reacties op 'Raad 30 oktober 2017 Rondvraag Provinciale Vrijwilligersprijs'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.