Raad 29 mei 2017 aankoop voormalige AH-pand Loppersum

IMG_6507dinsdag 30 mei 2017 20:10

De gemeenteraad van Loppersum heeft maandag 29 mei besloten om over te gaan tot aankoop van het pand aan Hogestraat 4 in Loppersum, de voormalige vestiging van de Albert Heijn.

Aankoop voormalige AH-vestiging Loppersum.

Wethouder Pier Prins (Ruimtelijke Ordening): "Na de verhuizing van Albert Heijn naar de nieuwe locatie is het pand aan de Hogestraat 4 leeg komen te staan. Met de aankoop van dit pand ontstaat ruimte voor verdere herontwikkeling in het centrum van Loppersum. We kopen dit pand voor de sloop en zullen samen met de ondernemers en het dorp optrekken om tot een gedragen plan voor nieuwe bestemming te komen. '

Hoe nu verder?

De gemeente wordt per 1 juli 2017 eigenaar van Hogestraat 4. De aankoop en sloop biedt mogelijkheden voor zowel de korte als lange termijn. Na de sloop is weer een betere verbinding mogelijk tussen de supermarkt en de winkels aan de Hogestraat. Het is wel de bedoeling om tot een passende nieuwe invulling te komen. Zo kan het  perceel bijvoorbeeld gebruikt worden voor tijdelijke winkelunits tijdens de versterking van de winkelpanden in het centrum van Loppersum. Op lange termijn kan gekeken worden naar nieuwbouwplannen om winkels en diensten meer in het centrum bijeen te brengen, zoals steeds de bedoeling is geweest. Daarmee kan verder worden gewerkt aan de ontwikkeling van het vernieuwde centrum van Loppersum. 

-------------

De fractie van de ChristenUnie heeft -zonder bezwaren en opmerkingen- akkoord gegeven voor deze aankoop van dit voormalige AH-pand. Na de bekrachtiging -met een kamerslag door de burgemeester- hebben we geapplaudiseerd voor het bereikte resultaat!

Hiermee komt naar onze mening een einde aan de onzekerheid van de eigenaren van de omliggende winkelpanden.
Sloop zal namelijk vanaf de nieuwe Albert Heijn een betere doorgang bieden naar de Hogestraat en naar het Marktplein.
Dit is alleen mogelijk als er goed overleg plaatsvindt met de bedrijvenvereniging Loppersum, de bewoners en andere belanghebbenden. Voor de korte en de langere termijn zien we diverse mogelijkheden om het centrum van Loppersum weer extra aantrekkelijk te maken. Niet alleen voor de Lopsters, maar ook voor de andere dorpen in onze mooie Gemeente Loppersum. Zeker een felicitatie waard!

bijdrage Jan van Heerde

« Terug

Reacties op 'Raad 29 mei 2017 aankoop voormalige AH-pand Loppersum'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.