Mijnbouwschade aan je woning, wie helpt?

stut en steunmaandag 19 december 2016 10:36

Stut-en-Steun biedt (gratis) onafhankelijke hulp en ondersteuning aan iedereen die te maken heeft met de schadelijke gevolgen van de mijnbouwactiviteiten in Groningen. De medewerkers van het steunpunt beantwoorden vragen, begeleiden bewoners en verwijzen door indien nodig.

Stut-en-Steun biedt onafhankelijke hulp en ondersteuning aan iedereen die te maken heeft met de schadelijke gevolgen van de mijnbouwactiviteiten in Groningen. De medewerkers van het steunpunt beantwoorden vragen, begeleiden bewoners en verwijzen door indien nodig. Bewoners kunnen er onder meer terecht met vragen over het proces rondom hun schademelding, schadeafhandeling en het veiliger maken of het bouwkundig versterken van hun woning. Ook vragen over diverse regelingen (waardevermeerdering, koopregeling, e.d.) kunnen bij Stut-en-Steun worden gesteld.

Hulp nodi

Door de mijnbouwactiviteiten in de provincie Groningen wonen steeds meer inwoners in onveilige situaties. Stut-en-Steun staat aan de kant van de inwoners. Veel inwoners lijden onder de onveiligheid, onder de aanhoudende schades, en worden moedeloos van de lange en ondoorzichtige procedures van de NAM, het CVW, de NCG en de andere instanties. Veel inwoners zien door de bomen het bos niet meer in de hoeveelheid van instanties die de laatste jaren in het gebied zijn gecreëerd.

Stut-en-Steun is als de behulpzame en betrokken buurvrouw die met meer dan gemiddelde kennis en tijd inwoners heel graag ter zijde staat in hun proces.

Onafhankelijke steun

De medewerkers helpen inwoners die vastgelopen zijn in hun proces met bijvoorbeeld NAM, het CVW of de NCG. Zij bieden inwoners een luisterend oor en denken mee over maatoplossingen die bij de inwoner past. Indien nodig helpen zij bij het leggen van het contact met de verantwoordelijke partijen zoals NAM, CVW, NCG en met overige instanties zoals de Onafhankelijke Raadsman, de Gemeenten, Maatschappelijk Werk, SNN en de Commissie Bijzondere Situaties. De ondersteuning van Stut-en-Steun is geheel gratis.

Openingstijden Stut-en- Steun

De telefoon wordt opgenomen tijdens kantooruren (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur). Ook is er op afspraak gelegenheid voor een persoonlijk gesprek.

Vragen, opmerkingen, hulp nodig? Bel of mail Stut-en- Steun!

​Stut-en-Steun

Spoorbaan 1

9901 DD Appingedam

050 - 2112044

welkom@stutensteun.nl

www.stutensteun.nl

Stut-en-Steun is opgericht door de Groninger Bodem Beweging (GBB) en het Gasberaad.
Nog geen lid van GBB. De verschuldigde contributie bedraagt slechts €10 per kalenderjaar.
Aanmelden lidmaatschap kan hier.

« Terug

Reacties op 'Mijnbouwschade aan je woning, wie helpt?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2016

Geen berichten gevonden